tiistai 12. marraskuuta 2013

Tärkeää tutkimusta Hervannassa


Vaikka sateinen maanantaiaamu ei yleensä minuakaan innosta, niin Tampereen Hervannassa ja siellä erityisesti Teknisellä yliopistolla (TTY) on aina tosi mukava käydä. Ilmapiiri on kansainvälinen, porukka työteliästä ja innostunutta. Toki on myönnettävä, että meikäläisellä saattaa olla vähän lukkarinrakkauttakin matkassa, kun itse olen opiskellut Lappeenrannan teknisessä yliopistossa. Mutta kelläpä sitä ei olisi!

TTY on vahvasti mukana tukemassa Tampereen kaupungin Oma Tesoma -hanketta useammankin tutkimushankkeen voimalla. Lisäksi TTY:llä valmistellaan LähiöOppi-nimistä oppimateriaalia kerrostalojen ja lähiöiden onnistuneiden korjausten tueksi.

LähiöOppi-julkaisut tullaan jakamaan kaikille kiinnostuneille ilmaiseksi joko sähköisenä tai painettuna julkaisuna. Tarkoituksena on ymmärrettävästi kertoa miten korjaushankkeita kannattaa tehdä ja mitkä ovat ne pahimmat ”sudenkuopat”, jotka kannattaa välttää. Jakelulistalla ovat ainakin taloyhtiöiden hallitukset, isännöitsijät, opiskelijat, kehittäjät, virkamiehet sekä tietenkin kaikki lähiökehittämisestä kiinnostuneet tahot. LähiöOppi-ryhmällä on onneksi matkassa se kaikkein uusin tieto ja osaaminen, koska hankkeen ”päällysmiehenä” on asuntoministeri Viitasen remonttiryhmässäkin vaikuttava, arvostettu ja kokenut tutkijakonkari Harri Hagan.

SEULI-hankkeessa TTY:n tutkijat miettivät segregaation ehkäisyä ja asuinalueen elinvoiman lisäämistä Tampereen Tesoman näkökulmasta. Tässä tutkimushankkeessa on lisämausteena kansainvälisyys; projektipäällikkö Antti Kurvinen työskentelee Georgia State Universitystä käsin ja tuo hankkeeseen pikantin lisämausteen.

Lisäksi TTY:ssä tutkitaan kerrostalojen ja yksittäisten asuntojen muutos-suunnittelua, esteettömyyttä ja sosiaalista sekoittuneisuutta Tesoman näkökulmasta.  

Kaiken kuhinan keskellä TTY:läiset rakentavat koko ajan myös uusia kehittämishankkeita ja pilotteja, joiden kirkkaimpana tavoitteena on tukea Tampereen kaupungin Oma Tesoma -hanketta sekä jakaa tietoa hyvästä peruskorjaamisesta

Olipa virkistävä käynti!   

Terveisiä: Harrille, Satulle, Tuomolle ja Jaakolle sekä Antille USA:aan! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti