perjantai 13. syyskuuta 2013

Lähiökehittämisen työvälineitä


Lappeenrannan teknillinen yliopisto, Lahden yksikkö rakentaa Asuinalueiden kehittämisohjelmassa uusia työvälineitä ja malleja lähiöiden kehittämiseen. Välineillä tuetaan lähiöiden sosiaalisesti kestävää uudistumiskehitystä mm. aktivoimalla asukkaita kehittämistyöhön. Yhtenä tavoitteena on myös asuinalueen vetovoiman kasvattaminen.

Kehittämistyökalujen kokoamisessa hyödynnetään työpajatyöskentelymallia. Maanantain palaverissa pohdittiinkin, että Asuinalueiden kehittämisohjelmassa mukana olevat kaupungit ja kehitettävät lähiöt asukkaineen olisivat ihanteellisia tutkimuskohteita. Tähän asiaan palataan vielä marraskuun hanketapaamisessa, mutta jos haluat jo nyt ilmoittautua mukaan työpajaan ota yhteyttä erikoistutkija lea.hennala(at)lut.fi.

Keskusteluissa nousi esille myös tutkimushankkeen ”loppuraportti” eli tutkimustuloksena syntyvä työkalu, jota halutaan levittää mahdollisimman kätevästi ja mahdollisimman laajasti. Tässä vaiheessa päädyttiin sähköiseen esittämismuotoon eli työpajoja videoidaan ja niistä kootaan kätevästi esim. ohjelman nettisivuilla jaettava esitys.

Terveisiä Timolle, Lealle, Satulle ja Suvi-Jonnalle :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti