tiistai 10. syyskuuta 2013

Hullaannu Huhtasuosta!


Jyväskylän Huhtasuolla kehitetään alueen viihtyisyyttä, turvallisuutta sekä samalla parannetaan asukkaiden hyvinvointia yhteistyössä monien eri toimijoiden voimin.  Alueella toimii asukastila eli kylätoimisto, jonka toimintaa laajennetaan tiedotus- ja infopisteeksi. Huhtasuo on myös tunnettu rohkeista ja kehittämisintoisista asukaskellokkaista, joilla on elävät suhteet niin kaupungin viranhaltijoihin kuin luottamushenkilöihinkin.

Huhtasuon alueellinen Kansalaisraati päätti kokouksessaan 24.4., että alueen asukastapahtumia elvytetään, palstaviljelymahdollisuuksia tutkitaan, eri-ikäisten ulkoliikuntapaikkoja kehitetään, julkista liikennettä sujuvoitetaan sekä keskusteluyhteyttä huhtasuolaisten asukkaiden, alueen toimijoiden sekä kaupungin virkamiesten kesken vahvistetaan. Lisäksi alueella kehitetään sähköisiä palveluja, jotka parantavat tiedonkulkua ja helpottavat asukkaiden viranomaisasiointia. Paljon odotuksia on ladattu myös vuonna 2015 valmistuvalle Huhtasuon koulukeskukselle.  

Liikunta, terveys ja hyvinvointi kulkevat usein käsi kädessä. Huhtasuolla onkin pitkät urheiluperinteet. Muun muassa jalkapalloa pelataan erittäin aktiivisesti Huki Jyväskylä ry:n riveissä. Huki jatkaa vuonna 1977 perustetun Huhtasuon Kisan toimintaa. Nuoret ja lapset ovat myös Likesin - Liikunnan ja kansanterveyden edistämissäätiön tutkimushankkeen kohderyhmänä. Kehittämistutkimuksessa tarkastellaan lasten ja nuorten elämää, elinoloja ja osallisuutta Huhtasuolla ja samalla tuetaan Jyväskylän kaupungin kehittämishanketta.

Huhtasuolla tartutaan alueen työttömyyteenkin tarmokkaasti; Työllisyyden Kuntakokeilu asettuu parhaillaan taloksi kylätoimistoon valmiina kohtaamaan asukkaita ja etsimään heille työllistymismahdollisuuksia. Tavoitteena on, että kuntouttavan työtoiminnan kautta monen pitkään työttömänä olleen henkilön on mahdollista palata työelämään joustavammin. Lisäksi kylätoimiston naapurissa vapaaehtoisvoimin autetaan heikoimmassa asemassa olevia asukkaita päivittäisellä Elämän Leipä –ruokakassilla.

Kotimatka Jyväskylästä Hyvinkäälle taittui nopeasti, kun Intercity-juna porhalsi halki kesäisen aurinkoisen järvimaiseman ja sukelsi välillä tunneleihin. Mietin, että hankekäynnit ovat nyt puolessa välissä. Vaikka kehitettävät lähiöt ovat kaikki yksilöitä ja sijaitsevat eri puolilla Suomea, niin kaikissa ilmenee samantyyppisiä haasteita; työttömyyttä ja syrjäytymistä, mihin on tartuttava yhteistyössä, hallintokunta- ja organisaatiorajoja ylittävällä yhteistyöllä. Jyväskylässä ollaan etulyöntiasemassa: terveyden ja hyvinvoinnin edistäminen on tärkeä, kaikkia kaupungin palveluja läpileikkaava periaate!

Terveisiä Tytille, Arille, Einolle, Anne L:lle, Anne V:lle, Jukalle ja Marikalle sekä kylätoimiston väelle :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti