perjantai 28. kesäkuuta 2013

LÄHDEN LAPPEENRANTAAN!



Kun tiistaina saavuin Sammonlahden aluekeskukseen läntiseen Lappeenrantaan, totesin, että nyt ollaan varmasti Suomen kuumimmassa paikassa! Lämpömittari näytti lekottavassa auringossa hurjia lukemia - eikä tuulen häivää. Helteestä huolimatta asukastilassa oli vastassa karjalaisen rempseä kehittäjäporukka sekä alueen asukkaita. Otsalla helmeilevät hikipisarat eivät haitanneet vilkasta keskustelua ja ideoiden sinkoilua. Niin ihanan tuttua touhua J

Sammonlahden suuralueella asuu kaikkiaan yli 14000 asukasta. Tunnusomaista alueelle on suuri opiskelijoiden määrä, mitä on nostanut entisestään ammattikorkeakoulun siirtyminen Lappeenrannan teknillisen yliopiston yhteyteen Skinnarilaan. Alueella asuu myös runsaasti maahanmuuttajataustaisia asukkaita, joista noin puolet on venäjänkielisiä. Lappeenranta tarjoaakin monipuolisia venäjänkielisiä kaupanpalveluja, joista joitakin voi maksaa myös ruplilla.

Lappeenrannan kaupungin kehittämishankkeessa pyritään monin eri keinoin vilkastuttamaan aluekeskuksen toimintaa, luomaan viihtyisyyttä, parantamaan palveluja sekä kehittämään aluetta yhteistyössä kolmannen sektorin toimijoiden sekä asukkaiden kanssa. Hankkeen strateginen kumppani eli EKTA ry - Etelä-Karjalan työ- ja asukastupayhdistys ylläpitää aluekeskuksen asukastilaa ja aktivoi työttömiä työtoimintoihin kuten korjaus-, ompelimo-, kirpputori- ja kylätalkkaritoimintaan.

Kehittämishankkeen yhtenä tavoitteena on hakea uudenlaisia käyttömahdollisuuksia tyhjiksi jääneille tiloille. Tätä silmällä pitäen kehitetään tutkimushanketta sekä ollaan käynnistetty vuoropuhelu paikallisen liike-elämän kanssa.

Sammonlahden alueen yksi SUPER-valttikortti - ainakin näin kesäaikaan - on Saimaa, jonka uimarannat ovat asukkaiden vapaasti käytettävissä.  Saimaan siniset aallot vaikuttivat erityisen kutsuvilta helteisenä päivänä.

Lappeenrannan kehityshankkeen toimijat ovat olleet sukkelia myös tiedottamisessa; lehtijuttuja on julkaistu jo useita ja TV-uutisissakin on tavoitteita esitelty. Lisäksi hankkeella on oma raikas logo, nettisivut sekä facebook-sivu. Parhaillaan haetaan lehti-ilmoituksella vapaaehtoisia toimijoita Sammonlahden kansalaisraadin jäseniksi. 

Kehittämishanketta ohjaa Lappeenrannan kaupungin tulevaisuusjaosto ja ohjausryhmänä toimii kaupunginhallituksen asettama, poikkihallinnollinen lähiötoimikunta. Näyttääkin vahvasti siltä, että tässä olisi nyt tosi hyvät mahdollisuudet päästä ennätysten kirjaan eli onnistua eri hallintokuntia ylittävässä yhteistyössä ja toiminnassa!

Terveisiä Pialle, Anne-Liisalle, Anulle ja RistolleJ

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti