perjantai 28. kesäkuuta 2013

TESOMASSA TAPAHTUU


Porin ja Vaasan teiden kiertoliittymästä pääsee kätevästi Tampereen Tesomaan. Alueelle johtavan tien varrella näet paljon pieniä sekä vähän suurempiakin yrityksiä, joista myös monet tesomalaiset saavat elantonsa.

Tesoma otti satunnaisen matkailijan vastaan aurinkoisena – suorastaan kuumana!  15000 asukkaan lähiö avautui vihreänä, vehreänä ja siistinä. Alueen taloja on korjattu ja pihapiirejä kunnostettu; on lasten leikkipaikkaa, grillikotaa, picnic-paikkaa, taiteellisia opasteita, ihania kukkaistutuksia sekä suuria kauniita puita antamassa armeliasta varjoa kuumana päivänä. Tesoman laaja alue muodostuukin monista hyvin erilaisista osista, joiden omaleimaisuutta kannattaa edelleenkin korostaa.

Oli myös tosi mukavaa huomata, miten tohkeissaan tamperelaiset ovat Oman Tesoman kehittämisestä. Suuria suunnitelmia laaditaan yhteistyössä kaupungin eri hallintokuntien, kolmannen sektorin toimijoiden sekä oppilaitosten ja tutkimuslaitosten kanssa. Asukkaita kutsutaan mukaan parantamaan oman asuinalueen palveluja sekä suunnittelemaan aluekeskukseen kaikille yhteistä ”olohuonetta”.

Tesomalla rakennetaan kouluja ja päiväkoteja. Samalla edistetään lasten ja nuorten turvallista koulumatkaa. Hyvää kehittämisyhteistyötä tehdään myös alueen liike-elämän kanssa.

Yksi alueen vetovoimatekijä on oma pikkuinen Tesomajärvi, jonka käyttöä virkistysalueena vahvistetaan vetovoimaisella täydennysrakentamisella. Samalla järveä ympäröivän, laajan virkistysalueen turvallisuus paranee. Tesomajärvessä on kaksi rantaa: ilta- sekä aamuauringolle. Lisäksi järveltä kehitetään kaupunkioloissa varsin poikkeuksellista virkistyskäytävää naapurialueelle Tohlopin järvelle, missä on myös uimapaikkoja sekä avantouintia talvisin. Täytyy myöntää, että kyllä harmitti, kun ei tullut uikkareita matkaan mukaan!

Tesomassa voi halutessaan elää ihan ”omavaraisesti”.  Jos kuitenkin haluaa Keskustorille Tampereen ytimeen, niin bussimatka taittuu parissa kymmenessä minuutissa. Ja matkustaminen nopeutuu huomattavasti, mikäli kehittäjien toiveet Tesoman seisakkeesta toteutuvat. Tuli mieleen, että voisiko se olla nimeltään Oma Tesoma?

Terveisiä Aulille ja SiskolleJ

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti