torstai 29. elokuuta 2013

Lahtelaista totta kai!


Lahden kaupungin hankkeessa Liipolan aluetta kehitetään tarmokkaasti ja moniammatillisesti kaupungin hallintokuntarajoja ylittäen. Hankkeessa edetään kolmella kärjellä: täydennysrakentamalla, ehkäisemällä lasten ja nuorten syrjäytymistä sekä aktivoimalla alueen asukkaita.

Liipolan asukastalon toiminnan käynnistyessä syyskuun alussa hankkeen yhteistyökumppaneina ovat ainakin kaupungin tekninen toimiala ja maankäyttö, asunto-, sivistys- ja sosiaali- ja terveystoimi, Lahden Seudun Kehitys Ladec Oy sekä Harjulan Setlementti ry. Lisäksi Kehittämis- ja koulutuskeskus Palmenian tutkimuksella tuetaan alueen kehittämistä. ”Ja lisää kumppaneita on tulossa!”, kehaisi asuntoasiainpäällikkö Ari Juhanila, kun tavattiin.

Maanantaina 2.9.2013 asunto- ja viestintäministeri Pia Viitanen vierailee Liipolassa. Hän tapaa liipolalaisia ja kyselee ja kuuntelee. Ministerin vierailuohjelmassa on myös käynti uudella asukastuvalla, johon tulevan talven aikana kootaan erilaisia harraste- ja toimintaryhmiä. Tätä työtä tehdään vastavalitun projektikoordinaattorin Johanna Järvelän vetämänä. Tavoitteena onkin vakiinnuttaa monipuolinen ja vireä asukastoiminta alueelle jo ennen varsinaisen Liipolan monitoimitalon valmistumista.

Palmenian tutkimushanke on kytketty vahvasti Lahden kaupungin hankkeeseen jo suunnitteluvaiheessa. Hankkeilla on myös yhteinen ohjausryhmä. Tutkimushankkeessa selvitetään mm. minkälaisia palveluja lapsiperheet ja nuoret käyttävät ja miten näitä palveluja on saatavilla. Lisäksi tutkimuksessa selvitetään, minkälainen merkitys asuinalueella on ihmisten hyvinvointikokemuksiin.

Liipolan käynti jäi vielä haaveeksi aikataulusyistä, mutta asia korjataan pikimmiten :)

Terveisiä Arille ja pirteälle kehitystiimille sekä Jaanalle ja Katille Palmeniaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti