maanantai 17. kesäkuuta 2013

Porissa on pöhinää


Päätin aloittaa hankekierroksen Porista torstaina 13.6. Matka Poriin on aina yhtä hauska, kun saa ajella pitkin tasaista, muinaista merenpohjaa. Ikävä takaisku kävi, kun Ykkösrasti Mouhijärvellä oli lopettanut toimintansa. Se niistä lämpimistä omenamunkeista!

Asuinalueiden kehittämisessä Porissa on pitkät perinteet. Asuinalueita on kunnostettu, taloja peruskorjattu, puistoja rakennettu ja niin edelleen.  Meikäläisen käynnin tavoitteena oli tavata kehittämishankkeiden yhteys-henkilöt, kysellä ja kerätä taustatietoa Porista sekä kuulla asiantuntijoiden kehittämisajatuksia ohjelman suhteen.

Käynti onnistui yli odotusten; keskustelu oli vilkasta, kun sekä kaupungin että Turun yliopiston Porin yksikön edustajat olivat kokoontuneet yhteen. Hädin tuskin ennätin kertoa ohjelmasta! Palaverin jälkeen kiidettiin eri puolilla kaupunkia sijaitsevien, kehitettävien asuinalueiden halki sormi kameran liipasimella.

Porin hankkeessa ovat mukana idyllinen Pihlava sekä puistomaisen vehreä Pormestarinluoto. Enemmän haastetta hankkeeseen tuo Sampola-Impola-Väinölänaho -akseli, missä asukkaiden mukaan saaminen oman asuinalueen kehittämiseen onkin se avainjuttu. Sosiaali- ja terveyspuolen osallistuminen kehittämiseen olisi enemmän kuin toivottavaa. Rakentamattomien tonttien hyödyntäminen, seniori- ja palveluasuntojen rakentaminen sekä palvelujen parantaminen ovat kehittämiselle asetettuja tavoitteita.

Tutkimustoiminta Porissa on hyvin verkostoitunutta ja osaamista jaetaan eri kaupunkien ja tutkimuslaitosten kesken. Maunu Häyrysen tiimillä on hyvä draivi ”lähiön henki” -tutkimuksessaan. Tuloksia Sampolan osalta saadaan jo alku syksystä.

Asuinalueiden kehittämisohjelmalta toivottiin pidempää toimintakautta, enemmän taloudellista tukea sekä mahdollisuutta keskittyä yhteen tai kahteen keskeiseen ongelmaan ja saada niissä näyttäviä tuloksia. Lupasin, että kaikki ehdotukset kirjataan ja niistä tehdään yhteenvetoja sekä niistä keskustellaan.

Niin vain kävi, että porilaiset joutuivat viikonvaihteessa karjalaisten invaasion kohteeksi. Oli varmaan normaalia enemmän pöhinää! Saivatpahan esimakua siitä jo torstaina!

Terveisiä Olaville, Helille, Maunulle ja Sannalle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti